VINNARE AV FAMILJEN SPENDRUPS STIPENDIUM

Posted on Posted in Nyheter

Den 29 september 2015 mottog Kriskonsulternas grundare Malin Burman emot Familjen Spendrups stipendium, som delas ut av familjen Spendrup i samarbete med Ung Företagsamhet. Syftet är att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper.

Motiveringen som följer med prischecken på 50 000 kronor och ett mentorskap lyder:

I en värld där kraven från konsumenter ökar på att företag och organisationer även ska vara goda samhällsmedborgare, finns ett allt större behov av att förebygga och hantera risker och kriser. När man dessutom är ett mindre företag är det inte alltid lätt att ha koll på alla de regler och lagkrav som ställs kring arbetsmiljöfrågor. Utan tillräcklig kunskap inom dessa områden står man som företag inför en mängd tuffa utmaningar. Malin Burman har tagit sig an en viktig uppgift att fylla och adderar både ett utbildande och digitalt perspektiv.”

Malin om stipendiet:

”Att vinna Spendrupstipendiet är otroligt stort för mig och jag är mycket tacksam över att bli uppmärksammad för min affärsidé och mig som entreprenör. Jag ser mycket fram emot mentorskapet med en person från Spendrups ledningsgrupp. Jag har alltid haft mentorer och gått mentorprogram och jag vet hur viktigt det är för att dels få perspektiv på det man gör, men också dels för att fortsätta utvecklas som entreprenör. Jag hoppas att mentorskapet ger mig ännu mer kunskaper i affärsutveckling och jag hoppas också att jag kan ge min mentor ett gott utbyte, och förhoppningsvis att vi kan lära något av varandra.”

Här och här kan du läsa två artiklar om stipendiet.

 

spendrupsstipendiumUlf Spendrup och Malin Burman i samband med prisutdelningen på Stockholmsmässan